En toen kreeg ik “de pen” van Anke! Eerst maar even mijzelf voorstellen. Ik ben Loes, 67 jaar, getrouwd, moeder van een zoon en dochter en oma van 4 super leuke kleinkinderen, in de leeftijd van 10, 12, 16 en 19 jaar. Mijn hobby’s zijn o.a. lezen en heel veel wandelen. Elke dag lekker struinen in de uiterwaarden met mijn hond Fedde (een heidewachtel) vind ik heerlijk, onder alle weersomstandigheden. Ook lekkere lange wandeltochten met vriendinnen ga ik niet uit de weg. Toen ik een aantal jaren geleden na 32 jaar werken in een bibliotheek wegens bezuinigingen werd ontslagen heeft het mij veel moeite gekost mijn draai weer te vinden. Gelukkig hadden we toen net een pup in huis en daar werd het gat voor een gedeelte mee opgevuld. Toch knaagde het ergens en voelde ik me nogal nutteloos. Maar ja vrijwilligers werk moet je aanspreken en het gevoel geven dat je je ei erin kwijt kunt. Toen ik dus op een dag een berichtje zag van Onky Donky op de site van Ouwehand ben ik daarover na gaan denken en leek het mij wel iets. Het huis had ik op afstand zien bouwen en de combinatie met de dierentuin vind ik super. Sinds bijna een jaar ben ik nu af en toe actief en het voldoet volledig aan mijn verwachtingen. Gewoon het feit dat je er op zo’n dag voor iemand kan zijn geeft veel voldoening en ook het werken met fijne collega’s is erg leuk. Vooral de diversiteit van de kinderen en hun ouders/begeleiders die aan het eind van de dag voldaan naar huis gaan doet mij goed. Ik hoop dat ik hiermee nog een tijd door kan gaan en kan wel zeggen dat ik door mijn Onky Donky dagen zelf ook weer beter n mijn vel zit. Zo snijdt het met dus aan twee kanten.