Onky Donky, alles begint bij het kind

Stichting Onky Donky vindt dat kinderen in een zorgelijke situatie, die beperkt worden in hun kind-zijn, extra aandacht verdienen in de veilige en liefdevolle omgeving van het Onky Donky Huis. Het Onky Donky huis is gevestigd in Ouwehands Dierenpark.

Voor wie?

Onky Donky zet zich in voor kinderen, van 3 t/m 12 jaar, die beperkt worden in het kind zijn. Denk hierbij aan kinderen met een problematische gezinssituatie, kinderen die langdurig ziek zijn, een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben maar bijvoorbeeld ook kinderen die speciaal onderwijs volgen of onder de armoedegrens leven. En dat is uniek. Stichting Onky Donky richt zich niet op één beperking of ziekte. Bij ons is elk kind dat beperkt wordt in het kind zijn, om welke reden dan ook, welkom!

Onky Donky Dagen

V.I.P.-dag

Tijdens een Onky Donky Dag worden kinderen (en hun gezin of begeleiders) behandeld als een ware VIP. Het Onky Donky Huis is de gehele dag het vaste honk van de groep. Tussendoor zijn er genoeg momenten, indien gewenst, om even tot rust te komen in het Onky Donky Huis. Er zijn tevens verschoningsmogelijkheden en een douche in het Onky Donky Huis.

Programma

Het programma van de dag wordt altijd in overleg en op maat aangeboden. ’s Ochtends worden de kinderen hartelijk ontvangen met iets lekkers te eten en te drinken door onze vrijwilligers in het Onky Donky Huis. Daarna wordt het dagprogramma doorgenomen en volgt er een activiteit in het huis, bijvoorbeeld koekjes bakken, knutselen etc. Het programma wordt geheel afgestemd in overleg en afhankelijk van de groep. Daarna gaan zij als groep het park in met een gids (indien beschikbaar) van Ouwehands Dierenpark. Rond de middag wordt een heerlijke lunch geserveerd en in de namiddag kunnen de kinderen rekenen op een middagsnack in het huis. Natuurlijk zijn er leuke shows in het park waar de kinderen naar toe kunnen en in de meeste gevallen hoeven zij niet in de rij te wachten. De dag wordt afgesloten met een welverdiende diploma-uitreiking en een goodie-bag.

* Onky Donky bestaat bij de gratie van donateurs.  Voor deze geheel verzorgde dag vraagt Onky Donky een kleine bijdrage. Lees hier in onze voorwaarden wat dit voor jou betekent!

Aanmelden

Wilt u een groep kinderen of gezinnen aanmelden voor een Onky Donky Dag?