Onky Donky Dag

Stichting Onky Donky organiseert voor kinderen van 3 t/m 12 jaar die beperkt worden in het kind zijn, een onvergetelijke Onky Donky dag in het Onky Donky huis gevestigd in Ouwehands Dierenpark.

Voor wie?

Onky Donky zet zich in voor kinderen, van 3 t/m 12 jaar, die beperkt worden in het kind zijn. Denk hierbij aan kinderen met een problematische gezinssituatie, kinderen die langdurig ziek zijn, een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben maar bijvoorbeeld ook kinderen die speciaal onderwijs volgen of onder de armoedegrens leven. En dat is uniek. Stichting Onky Donky richt zich niet op één beperking of ziekte. Bij ons is elk kind dat beperkt wordt in het kind zijn, om welke reden dan ook, welkom!

Wat is een Onky Donky dag?

Op een Onky Donky dag worden de gasten rond 10.00 uur hartelijk ontvangen door onze vrijwilligers en onze mascotte Fonkel. De limonade, koffie en thee staan klaar en er is iets lekkers te eten. Samen met de vrijwilligers gaan de kinderen daarna koekjes bakken, knutselen of doen een andere activiteit in het Onky Donky huis. Daarna met z’n allen het dierenpark in. Een gids van Ouwehand gaat mee en zo komen de kinderen van alles te weten over de dieren waar ze langslopen.

Om 12.30 uur staat een uitgebreide lunch klaar in het Onky Donky huis. De vrijwilligers zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt. Tijdens de lunch ontstaan mooie gesprekken tussen de volwassenen. Immers, de gezinnen zitten allemaal in een soortgelijke situatie. Dit zgn. lotgenoten contact is heel waardevol op een Onky Donky dag. Je hoeft elkaar niets uit te leggen.

Na de lunch is er mogelijkheid om op eigen gelegenheid het dierenpark in te gaan. Nóg een keer naar de Panda’s? Of toch maar die leuke show bezoeken? Of misschien wel allebei! Alles is mogelijk.

Rond 16.00 uur worden de gasten weer terug verwacht in het Onky Donky huis. Na nog wat drinken en eten, het uitreiken van een echt Dierenvriend-diploma én een goedgevulde goodiebag vol cadeautjes is het tijd om naar huis te gaan. Een dag om nooit te vergeten!

Aanmelden

Wilt u een groep kinderen of gezinnen aanmelden voor een Onky Donky Dag?