Ontstaan Onky Donky huis

Initiatiefneemster Marlies Boekhoorn heeft de afgelopen jaren tijdens haar vrijwilligerswerk ervaren hoeveel kinderen er in Nederland zijn die het heel moeilijk hebben. “Juist omdat mijn kinderen het zo goed hebben gehad, is het altijd mijn droom geweest om voor andere kinderen die het nodig hebben iets te betekenen”. Stichting Onky Donky is daarom in 2013 door Marlies Boekhoorn en een groep Nijmeegse vrienden opgericht.

Meer dan drie jaar hebben de bestuursleden van Stichting Onky Donky alles op alles gezet om het Onky Donky Huis te verwezenlijken. Dit is mede mogelijk gemaakt door vele donaties, sponsorbijdragen en de steun van Ouwehands Dierenpark Rhenen, dat een deel van het terrein beschikbaar stelde.

Onky Donky is uniek

Het Onky Donky Huis is gelegen naast de kinderboerderij De Grebbehoeve in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het huis is uniek: het is het enige huis voor kinderen, die beperkt worden in het kind zijn – om welke reden ook, dat in een dierentuin is gevestigd. De ligging van de dierentuin is zeer centraal en dit gegeven maakt de locatie voor onze doelgroep in heel Nederland toegankelijk. Ook heeft Ouwehands Dierenpark Rhenen sinds juni 2017 twee reuzenpanda’s uit China, die tevens te zien zijn voor de kinderen. Voor de kinderen biedt het Onky Donky Huis speciale voorzieningen zoals verschoningsmogelijkheden en is het een ‘honk’ waar je bij te veel prikkels of andere problematiek tussentijds tot rust kan komen.

Onky Donky huis in Ouwehands Dierenpark

Opening Onky Donky Huis

Op 24 juni 2016 is de lang gekoesterde droom uitgekomen en is het Onky Donky Huis in Ouwehands Dierenpark Rhenen geopend. Onky Donky zet zich in voor kinderen, van 3 t/m 12 jaar, die beperkt worden in het kind zijn. Denk hierbij aan kinderen met een problematische gezinssituatie, kinderen die langdurig ziek zijn, een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben maar bijvoorbeeld ook kinderen die speciaal onderwijs volgen of onder de armoedegrens leven.

Doneer online aan Stichting Onky Donky en geef kinderen een onvergetelijke dag

Aanmelden

Wilt u een groep kinderen of gezinnen aanmelden voor een Onky Donky Dag?