Ambassadeurs van Onky Donky

Onky Donky mag rekenen op de steun van ambassadeurs en Goede Vrienden die zich belangeloos inzetten om meer Onky Donky Dagen mogelijk te maken. Onze helden zijn bekend in de regio, nationaal en zelfs internationaal.

Giedo van der Garde - ambassadeur van Stichting Onky Donky

Goodwill ambassadeur

Giedo is een autocoureur en werd wereldkampioen karting waarna hij furore maakte in de Formule 3, de Renault World Series en de GP2. Hij debuteerde in 2013 in de Formule 1 en werd drie jaar later kampioen in de European Le Mans Series. In 2018 maakte Giedo zijn comeback bij Racing Team Nederland in de langeafstandsracerij en is nu één van de snelste LMP2-coureurs in het wereldkampioenschap. Ook is hij regelmatig te zien als analist bij het F1 Café op Ziggo Sport.

Naast het racen is Giedo zijn eigen projectontwikkelaarskantoor gestart, genaamd CRAVT Real Estate. Met dit kantoor richt hij zich voornamelijk op luxe vastgoed in Amsterdam.

Mijn droom is uitgekomen, namelijk het rijden in de Formule 1. Ik vind het prachtig om nu ook dromen van anderen in vervulling te zien gaan en daaraan te kunnen bijdragen. Voor mij is het erg belangrijk om kinderen een onvergetelijke dag te kunnen geven!”

Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee Goede vriend van Stichting Onky Donky

Goede vriend van

Kinderboekenreeks Dierendorpje met hierin lange voorleesverhalen, korte versjes én liedjes. Deze kinderboekenreeks is geschreven door Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee. De illustraties worden gemaakt door Gitte Spee en het bijhorende liedje ingezongen door Kim-Lian.

Kim-Lian en Gitte dragen Onky Donky een warm hart toe door goede vriend van Onky Donky te zijn. Beide partijen hebben dezelfde doelgroep & beleven avonturen in een wereld vol dieren waar iedereen zichzelf mag zijn en vriendschap voorop staat!

Wij zijn “Goede vriend” van Onky Donky geworden, omdat wij het een mooi initiatief vinden dat zich richt op de kinderen in Nederland. We vinden het uniek dat een stichting zich niet beperkt tot slechts één doelgroep, maar dat kinderen met verschillende achtergronden en om diverse redenen in aanmerking komen voor zo’n onvergetelijke Onky Donky Dag. Een kind moet kind kunnen zijn en lachen en stralen. Zo’n herinnering is ontzettend waardevol voor een kind en daar willen wij graag aan bijdragen. 

Zo heeft Kim-Lian het Fonkel lied ingezongen, komt ze voorlezen uit Dierendorpje en zingen met kinderen op diverse Onky Donky Dagen en zal Gitte Spee tijdens een Onky Donky dag een workshop dieren tekenen verzorgen. Hiernaast wordt er een boekje Dierendorpje aan de goodiebag toegevoegd. Voor in de toekomst wordt er gekeken naar overige mogelijkheden.

Ambassadeurs

Naast de goodwill ambassadeur en Goede Vriend van mag Onky Donky rekenen op deze ambassadeurs:

Dani Apeldoorn, een free-style rapper, sing-a-song-writer en producer. Dani Apeldoorn, is al vanaf jonge leeftijd bezig het maken van muziek. Eind 2019 maakte hij zijn debuut EP “Even Apeldoorn Bellen” en hiermee was hij ook te zien bij de grootste hip-hop platforms van Nederland. Zijn muziek kenmerkt zich door de autobiografische en motiverende teksten.

Dani rapt bijvoorbeeld over zijn oude eet- en gokverslaving en vertelt openlijk over zijn moeilijke jeugd om zijn fans te motiveren positief te blijven denken.

Dani heeft het rap gedeelte van het Fonkel lied voor zijn rekening genomen, zal in de toekomst diverse Onky Donky dagen bijwonen en een freestyle rap training geven. Voor in de toekomst wordt er gekeken naar overige mogelijkheden.

Dani Apeldoorn

Dani Apeldoorn - Ambassadeur van Stichting Onky Donky

Huug Duin

“Al jaren maak ik met heel veel plezier voorstellingen, video’s en kindertelevisie voor Ouwehands Dierenpark. Die producties hebben vaak een educatief randje, maar zijn juist ook bedoeld om kinderen heerlijke, onvergetelijke momenten in het dierenpark te bezorgen.

Ik besef me vaak dat het niet voor elk kind is weggelegd om op zo’n manier zorgeloos te kunnen genieten. Als ik de kinderen van Onky Donky zie in het publiek bij mijn shows, dan weet ik dat wat voor velen ‘een dagje uit’ is voor sommigen ‘de dag van hun leven’ kan zijn. Onky Donky maakt dromen waar en daar draag ik graag aan bij.

 

Ik ben woonachtig in Rhenen en kwam met een groep kinderen en ouders van de voedselbank uit Rhenen bij Onky Donky binnen. Het was zo’n speciale mooie dag dat ik ben gebleven. Ik heb wat contacten gelegd tussen Rhenen en Onky Donky, een stukje in de regiokrant geschreven en zo voor wat meer bekendheid gezorgd. Met als resultaat dat de opbrengst van de Rijnweek Pubquiz dit keer voor onze stichting was. Bovendien heb ik ook wat vrijwilligers aangebracht en de middenstand verteld van onze goede zaak, zodat ook zij ons zijn gaan steunen.”

Elly Gosselink

André Beumer

Destijds zag ik een oproep voorbijkomen, waarbij stichting Onky Donky op zoek was naar ambassadeurs. Door de mooie ervaringen en herinneringen die wij als gezin hebben opgedaan in Ouwehands Dierenpark, was ik meteen enthousiast en heb ik mij direct aangemeld. Het voelt goed om een bijdrage te leveren aan mooie (en hopelijk zelfs nog mooiere) ervaringen en herinneringen voor de kinderen die het zo hard nodig hebben. Mijn enthousiasme voor stichting Onky Donky heb ik weten over te brengen op vele zakelijke contacten .”