Periodiek schenken

Overweegt u te schenken aan Onky Donky? Dan is het goed om te weten dat wij een ANBI status hebben. Hierdoor hoeven wij geen schenkbelasting te betalen over uw gift. Ook betalen wij geen erfbelasting over ontvangen erfenissen. Voor u betekent dit dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn, als deze aan een aantal voorwaarden voldoen. Belastingvrij schenken hoeft sinds januari 2014 niet meer via een notariële akte. Als u gebruik maakt van een overeenkomst periodiek schenken, betaalt de Belastingdienst mee aan uw gift. Hierdoor kunt u tot twee keer zoveel bijdragen aan Onky Donky.

Schenken met belastingvoordeel

U kunt fiscaal voordelig schenken als u besluit periodiek te gaan schenken. Om voor belastingvoordeel in aanmerking te komen gaat het om een vast bedrag per jaar met een looptijd van minimaal 5 jaar. Dit is met name interessant als de jaarlijkse gift €100 of meer bedraagt. Het voordeel ligt bij u, u kunt kan zonder drempelbedrag de gift aftrekken van de inkomstenbelasting.

Hoe werkt het?

Sinds 1 januari 2014 is voor periodiek schenken geen notariële akte meer nodig. U kunt dus gemakkelijk en snel de schenkingsovereenkomst invullen. U ontvangt van ons de schenkingsovereenkomst. Na ondertekening gaat de schenking in en kunt u bij de belastingaangifte gebruikmaken van het extra belastingvoordeel.

​Wat is het voordeel?

Met een periodieke schenking is uw gift geheel aftrekbaar van de inkomstenbelasting. U kunt dus meer schenken zonder dat het extra geld kost.

Voorbeeld 1, voordeel voor uzelf:  
U geeft   € 200
U krijgt terug van de belastingdienst (42%)   €   84
Uw gift van € 200 kost u netto   € 116

 

Voorbeeld 2, voordeel voor Onky Donky:  
U wilt netto geven   € 200
U geeft   € 345
U krijgt terug van de belastingdienst (42%)   € 145

Uw wensen

Overweegt u een periodieke schenking te doen, dan gaan wij graag een persoonlijk gesprek met u aan. We kunnen dan al uw wensen in kaart brengen en alle mogelijkheden bespreken. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken om bij u thuis of bij ons in het Onky Donky Huis nader kennis te maken.

Wilt u meer informatie?

Neem dan telefonisch contact met ons op via: 0317 722 729