vrijwilligers-aan-het-woord

Carolien van Doorn

Aan mij de eer om wat te vertellen over mij zelf en mijn keuze om vrijwilligster te worden bij het  Onky Donky huis. 

Mijn naam is Carolien van Doorn - van de Kolk en ik ben 47 jaar oud. Ik ben gelukkig getrouwd met mijn jeugdvriendje en wij hebben 4 kinderen. Ons gezin kent een groot verdriet nl. dat onze oudste zoon Jelle  op 13 jarige leeftijd in 2012 plotseling is overleden aan een aneurysma......

Deze verdrietige gebeurtenis bepaalt elke dag hoe wij in het leven staan....

De persoonlijke motivatie om vrijwilligster te worden bij Onky Donky is mijn gevoel om wat te mogen betekenen voor kinderen, in welke omstandigheden dan ook. Kinderen met verdriet en pijn en een leven al zo jong met tegenslagen maar vaak vol levenslust een fijne dag “zonder zorgen” te mogen geven is een bijzonder gevoel. Het geeft veel voldoening om voor andere kinderen en ouders/verzorgers

iets te kunnen doen.

Als je een aantal dagen als vrijwilliger hebt meegedraaid dan sluit je af vol bewondering voor de kinderen en ouders en met heel veel respect en nieuwe energie. 

Het is super gezellig en fijn om te helpen als vrijwilligster. Ik heb heel veel nieuwe lieve vrijwilligers ontmoet. Maar het belangrijkste is dat er genoeg tijd is voor mooie gesprekken en te genieten van de kinderen en samen met de andere vrijwilliger een fantastische mooie en vrolijke dag te hebben. 

Ik ben er trots op om vrijwilligster te mogen zijn bij het Onky Donky team en hoop nog lang mooie dagen te kunnen verzorgen.

Ik geef de pen door aan Ria & Rob Pouwels.

Warme groet, Carolien

Maatschappelijke stage van Koen

Ik ben Koen (de zoon van Anke) en ik zit in twee havo op het Revius in Wijk bij Duurstede.

Een opdracht voor school is maatschappelijke stage lopen. Ik vind het een uitdaging om dit te doen bij Onky Donky. Op 22 december 2018 ging ik voor het eerst stage lopen.

Er waren kinderen van de Stichting Zeer Zeldzame ziekten Fonds. Samen met de Onky Donky mascotte heb ik de kinderen ontvangen. We toverden gelijk een glimlach op de gezichtjes.

Daarna zijn we koekjes gaan bakken en heb ik de tafels klaar gemaakt voor de lunch.

Een kleine gast vond het leuk als ik naast hem kwam zitten. We hebben veel lol gehad met z'n allen.

Er waren twee gidsen en dat was erg fijn ,zodat de jongen in rolstoel en sondevoeding met 1 gids op pad kon. Deze gast had ook niet zoveel energie en de gids kon alle tijd voor hem nemen.

In de middag geholpen met het opruimen, overal lagen de koekstrooisels:)

Ik vond het erg leerzaam om me voor een dag voor deze kinderen in te zetten.

groeten Koen

Gradie Gossink

Angèle dank je voor het doorgeven van de pen.

Ik zal me even voorstellen: ik ben Gradie Gossink, 67 jaar en woon in Ochten. Ik heb 2 lieve zoons, een heel leuke schoondochter en ben de trotse oma van een kleinzoon van 13 en een kleindochter van bijna 10. Mijn man is overleden.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als receptioniste in een dermatologenpraktijk in Nijmegen. Toen ik 2 jaar geleden met pensioen ging kreeg ik de tijd om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik werd door de dochter van mijn zus, die ook vrijwilliger is bij Onky Donky, attent gemaakt op dit goede doel. 

Bij het kennismakingsgesprek was de indruk van de sfeer in het Onky Donky huis zo goed dat ik mij meteen heb opgegeven en sinds december 2017 heb ik een aantal dagen als vrijwilliger mogen meedraaien.

De samenwerking met steeds weer andere vrijwilligers vind ik heel inspirerend, want je leert heel veel van elkaar. Als je de medische- of sociale problemen van de kinderen die op een Onky Donky Dag komen ziet besef je eens temeer dat in het leven je gezondheid en de mensen die om je geven het allerbelangrijkst zijn. 

Hoewel wij als vrijwilliger natuurlijk geen oplossingen voor de persoonlijke problemen van de kinderen kunnen bieden is het heel fijn om eraan te mogen meewerken de kinderen een onbezorgde dag te bezorgen waarop ze echt kind kunnen zijn en waarop ze met plezier kunnen terugkijken.

Ik hoop dit nog lange tijd, samen met de collega-vrijwilligers, te mogen doen.

Groetjes Gradie

Ik geef de pen graag door aan Carolien van Doorn

 

Angèle Kuijper

Ook ik neem graag het estafette schildpadje over en zal in het kort iets over mijzelf vertellen. Voor degene die mij nog niet kennen of gezien hebben.Ik ben Angèle Kuijper en ben geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben 46 jaar getrouwd geweest en sinds twee jaar weduwe en woonachtig in Lunteren midden in het bos met Swentiebold mijn kat en heel veel andere dieren en vogels om mij heen.

Van beroep ben ik landelijk filiaalleidster geweest bij HUNKEMÖLLER LEXIS en CLAUDIA STRÄTER. Tijdens de lange treinreizen en hotelkamers heb ik de opleiding Hoger Textiel School gedaan. En met succes afgerond. Verder heb ik de opleiding voor schoonheidsspecialiste gedaan met een aparte opleiding voor grimeuse en schminken.

Daarnaast hadden/hebben Pieter en ik een gezamenlijke passie voor Ouwehands Dierenpark, waar wij menig vrij uurtje door hebben gebracht. En zodoende ging Pieter na zijn pensionering weer naar school voor een gidsen opleiding in Ouwehand en was ik dus ook vaak in de dierentuin te vinden. Met voor mij een leuk gevolg, dat ik werd gevraagd om voor Bears in mind te komen schminken. Twee keer per jaar is er een Berefeest en dan zit ik in de kuil blije gezichtjes te schminken of sta ik achter de leuke kraampjes te verkopen en dat doe ik nu zo'n 12-13 jaar met heel veel plezier.

En om een lang verhaal kort te houden heb ik het Onky Donky huis dus van heel dichtbij mee gemaakt en zien groeien en werd mijn nieuwsgierigheid steeds groter. Niet wetende dat ik daar in 2016 als vrijwilligster/eerste medewerkster zou komen te werken. En verder zou ik dagenlang over Onky Donky kunnen schrijven over hoe en waarom deze stichting zo belangrijk is en zeker ook voor mij. Daarom in een zin, ik heb een heel mooi huis, maar het Onky Donky huis komt bij mij op de tweede plaats, alleen ik mis er nog een slaapplaats, zo graag ben ik er.

Verder wens ik iedereen vele mooie momenten toe en wie weet zien wij elkaar op een leuke gezamenlijke Onky Donky dag.

Genoeg geschreven en nu geef ik graag het geschreven woord over aan Gradie Gossink.

 

Loes van der Bijl

En toen kreeg ik "de pen" van Anke! Eerst maar even mijzelf voorstellen. Ik ben Loes, 67 jaar, getrouwd, moeder van een zoon en dochter en oma van 4 super leuke kleinkinderen, in de leeftijd van 10, 12, 16 en 19 jaar. Mijn hobby's zijn o.a. lezen en heel veel wandelen. Elke dag lekker struinen in de uiterwaarden met mijn hond Fedde (een heidewachtel) vind ik heerlijk, onder alle weersomstandigheden. Ook lekkere lange wandeltochten met vriendinnen ga ik niet uit de weg. Toen ik een aantal jaren geleden na 32 jaar werken in een bibliotheek wegens bezuinigingen werd ontslagen heeft het mij veel moeite gekost mijn draai weer te vinden. Gelukkig hadden we toen net een pup in huis en daar werd het gat voor een gedeelte mee opgevuld. Toch knaagde het ergens en voelde ik me nogal nutteloos. Maar ja vrijwilligers werk moet je aanspreken en het gevoel geven dat je je ei erin kwijt kunt. Toen ik dus op een dag een berichtje zag van Onky Donky op de site van Ouwehand ben ik daarover na gaan denken en leek het mij wel iets. Het huis had ik op afstand zien bouwen en de combinatie met de dierentuin vind ik super. Sinds bijna een jaar ben ik nu af en toe actief en het voldoet volledig aan mijn verwachtingen. Gewoon het feit dat je er op zo'n dag voor iemand kan zijn geeft veel voldoening en ook het werken met fijne collega's is erg leuk. Vooral de diversiteit van de kinderen en hun ouders/begeleiders die aan het eind van de dag voldaan naar huis gaan doet mij goed. Ik hoop dat ik hiermee nog een tijd door kan gaan en kan wel zeggen dat ik door mijn Onky Donky dagen zelf ook weer beter n mijn vel zit. Zo snijdt het met dus aan twee kanten. Dit was mijn bijdrage en ik geef de pen graag door aan een zeer actieve vrijwilligster namelijk Angèle.

Anke van Mierlo

Iedere keer weer......                                

Is het geweldig om als eerste medewerkster in de ochtend de sleutel op te halen. Ik loop dan via de  dierentuin naar het Onky Donky huis, heerlijk...! Het is een superbegin van een dag waarvan je zelf ook weer geniet.

Ik ben Anke van Mierlo. Ik woon in Wijk bij Duurstede met mijn partner en drie kinderen. Eigenlijk met twee omdat Anne, de oudste, op kamers woont in Wageningen.

Mede door haar ben ik vorig jaar enthousiast geworden. Zij werkt voor Ouwehands als  studentenbaantje. Iedere keer zei ze dat het een super omgeving is om te werken. Zij is begonnen  gastvrouw bij de panda's.

Op dat moment kwam ook de nieuwsbrief met het verzoek voor vrijwilligers. Ik werk drie dagen in de week voor een commercieel bedrijf in de hypotheken en was op zoek naar een uitdaging erbij. Nou, die heb ik gevonden, wat een voldoening en dankbaarheid geven de kids bij Onky Donky je.

Het is zo leuk iedere keer weer, koekjes bakken, je eigen dochter als Ouwehands Zwarte Piet ontvangen om cadeautjes uit te delen in het Onky huis, high fives van de kinderen en die big smiles als ze weer naar huis gaan.

En dan blijf je zelf met een grote lach achter...

Ik heb mijn plekkie hier gevonden en heb voor nu nog een tip, doe het kaartje met het Onky Donky huis in je mobielhoesje, als je op vakantie bent, op je werk of bij vrienden kun je het laten zien en er over vertellen.

Voor het volgende vrijwilligersjournaal geef ik het stokje door aan Loes. 

groetjes Anke

Close