Word vrijwilliger bij Onky Donky

“Hartverwarmend om te zien hoe de kinderen stralen op een Onky Donky Dag. Het geeft mij een gevoel van voldoening en natuurlijk een leuke dag! Kom jij ook meehelpen?”

Elly Gosselink uit Rhenen, gastvrouw en ambassadeur Onky Donky Huis

Waarom?

Het Onky Donky vrijwilligersteam is inmiddels een enthousiast, hecht team geworden. Meerdere keren per jaar komen zij samen in het Onky Donky Huis voor een gezellige en informatieve bijeenkomst. Wij zijn echter nog niet compleet en op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te versterken!

Zonder de belangeloze inzet van onze vrijwilligers kan het Onky Donky Huis niet bestaan. We kunnen nog meer kinderen verblijden met de hulp van nog meer vrijwilligers. Wij zijn daarom op zoek naar jou om samen met ons team vele kinderen een ‘onvergetelijke dag’ te bieden. Onze vrijwilligers overtuigen u graag zelf.

Waar kan je helpen?

Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

Inzetbaar: minimaal 2 x per maand een hele dag (09.00-16.30 uur) of dagdeel.

Wil jij kinderen met een beperking of zorgelijk bestaan een onvergetelijke dag bezorgen? 

Werkzaamheden

We zijn op zoek naar vrijwilligers die een dagje of dagdeel willen helpen als wij groepen kinderen ontvangen. Samen met de andere vrijwilligers zorg je voor een gezellige ontvangst, gezamenlijke lunch en afsluiting van de dag. Als gastvrouw/-heer ben je het eerste aanspreekpunt voor de gasten, help je bij eventuele vragen, bied je een luisterend oor en zorg je er ook voor dat het Onky Donky Huis opgeruimd blijft.

Op dit moment ontvangen wij ca drie groepen per week. Er zijn altijd twee tot drie vrijwilligers gelijktijdig in het Onky Donky Huis aanwezig naast de begeleiding die met de kinderen meekomt. In overleg kijken we naar beschikbaarheid en inzet. 

Gewenste vaardigheden

Je bent een mensen-mens, leuk met kinderen, initiatiefrijk, sensitief, dienstbaar, representatief, flexibel en je werkt graag in teamverband. 

Locatie

Onky Donky Huis gelegen bij Ouwehands Dierenpark, Rhenen 

Dagen en tijden

Je bent minimaal 2 x per maand een hele dag (09.00-16.30 uur) of dagdeel beschikbaar. Bij voorkeur ben je ook inzetbaar in de weekenden en/of schoolvakanties. 

Wat maakt dit vrijwilligerswerk aantrekkelijk?

Hartverwarmend om te zien hoe de kinderen stralen op een Onky Donky Dag. Het geeft mij een gevoel van voldoening en natuurlijk een leuke dag!”  – zegt Elly, gastvrouw Onky Donky Huis 

Wat bieden wij de vrijwilliger

Onky Donky is trots op haar vrijwilligers en is zeer dankbaar voor alle energie en tijd die er beschikbaar wordt gesteld. Graag biedt Onky Donky daarvoor terug:

  • Gezelligheid
  • BHV-cursus (voor eerste medewerkers)
  • Twee maal per jaar een bijeenkomst voor onze vrijwilligers
  • Vrijwilligersverzekering via de VNG
  • Reiskostenvergoeding

Wij vragen

  • Verklaring omtrent goed gedag (gratis en vragen wij aan)
  • Intentieverklaring omtrent gedrag en kinderen
  • Getekende vrijwilligersovereenkomst
  • Collegialiteit, representativiteit en beschikbaarheid

Interesse?

Meld je via ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Heb je voorafgaand vragen? Bel dan gerust even met 0317 722 729. Wij zijn altijd op dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig.

Aanmelden als vrijwilliger?

Vul hier je gegevens inOnze vrijwilligers zijn onmisbaar! Zij zijn van onbetaalbare waarde voor de stichting. Zonder de belangeloze inzet van ons team van vrijwilligers kan het Onky Donky Huis niet bestaan.

VOG en meldprotocol

Onky Donky hecht grote waarde aan een veilig klimaat voor de kinderen die te gast zijn en voor onze vrijwilligers. Wij vragen voor al onze vrijwilligers een (gratis) Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij de overheid aan en wij hebben een meldprotocol. Na twee proefdagen zorgen wij bij wederzijds akkoord voor een vrijwilligersovereenkomst en intentieverklaring.

Onze vrijwilligers aan het woord

Lees hier meer over de ervaringen van onze vrijwilligers.

Anke van Mierlo

Iedere keer weer...... Is het geweldig om als eerste medewerkster in de ochtend de sleutel op te halen. Ik...

Loes van der Bijl

En toen kreeg ik "de pen" van Anke! Eerst maar even mijzelf voorstellen. Ik ben Loes, 67 jaar,...

Angèle Kuijper

Ook ik neem graag het estafette schildpadje over en zal in het kort iets over mijzelf vertellen. Voor degene...

Gradie Gossink

Angèle dank je voor het doorgeven van de pen. Ik zal me even voorstellen: ik ben Gradie Gossink,...

Maatschappelijke stage van Koen

Ik ben Koen (de zoon van Anke) en ik zit in twee havo op het Revius in Wijk...

Carolien van Doorn

Aan mij de eer om wat te vertellen over mij zelf en mijn keuze om vrijwilligster te worden...